رادار نفوذی زمین به نوعی روش ژئوفیزیکی گفته می شود که از پالس های امواج الکترومغناطیسی برای به دست آوردن تصویری از لایه ها و اهداف زیر سطحی بهره می برد. روش GPR از انواع روش های آزمون غیرمخرب می باشد. روشهای آزمون غیر مخرب به مجموعهای از روشهای ارزیابی و تعیین خواص دستگاهها و قطعات گفته میشود که هیچگونه آسیب یا تغییری در سامانه ایجاد نمی کنند. همچنین سرعت بالا در برداشت داده ها و تفسیر سریع یکی دیگر از مزایای این روش نسبت به دیگر روش های کاوش است.
در شرکت ژئو ژرف آزما با بهره گیری از یک مجموعه کامل از آنتن های با فرکانس مرزی متفاوت شامل، 50، 100، 250، 500 مگا هرتز و همچنین آنتن با فرکانس بالا (2/3 گیگا هرتز) پوشش مناسبی از خدمات برای تمام کار های مقیاس مهندسی سطحی ارائه می گردد. همچنین این شرکت با داشتن نیروهای متخصص در این زمینه و بهره گیری از امکانات نرم افزاری به روز آمادگی ارائه بهترین خدمات و مشاوره به کارفرمایان در زمینه های مختلف را دارد.
کاربرد های آزمایش GPR:
- تعیین موقعیت تأسیسات زیر زمینی برای هدف ها و عمق های مختلف و تهیه تصاویر سه بعدی خطوط آب ، فاضلاب و …
- تعیین ضخامت بتن، بررسی شکستگی های بتن، وضعیت قرار گیری آرماتور ها در بتن. (با آنتن های با فرکانس بالاتر از یک گیگا هرتز)
- تعیین موقعیت قنات تا عمق 15 متر از سطح زمین (با آنتن های با فرکانس پایین کمتر از 250 مگا هرتز)
- بررسی لایه بندی زیر سطحی و وضعیت خاک دستی و برجا در محل تا عمق 15 متر (با آنتن های با فرکانس پایین کمتر از 250 مگا هرتز)
- تعیین مشخصات بالاست، در خطوط ریلی
- تعیین محل های دفن زباله، گازهای آلوده کننده
- نقشه نگاری محل موجودات مدفون و قبرستان ها در کاوش های باستان شناسی
- تصویر برداری عمقی و تعیین وضعیت لایه های زیر سازی و رو سازی آسفالت، موقعیت فضا های خالی و سنجش تراکم آسفالت.
دستگاه ها و تجهیزات روش های لرزه نگاری سطحی:
- رادار نفوذی زمین آنتن های 50 مگا هرتز، 100 مگا هرتز درون گمانه ای، 250 مگا هرتز، 500 مگا هرتز و آنتن 2/3 گیگا هرتز
- کنترل یونیت، مانیتور، باطری ها و وسایل جانبی